CLİCKBANK ÜRÜNÜ REKLAM YOLCULUĞU-ANAHTAR KELİME VE REKLAM METNİ - EVDEN ÇALIŞARAK KAZANANLAR KULÜBÜ

30 Ekim 2014 Perşembe

CLİCKBANK ÜRÜNÜ REKLAM YOLCULUĞU-ANAHTAR KELİME VE REKLAM METNİ

Clickbank'tan uzun analizler sonucunda, bize yüksek bir kazanç getireceğine inanarak bir çok ürün arasından seçtiğimiz ürünün artık satışına başlamamız gerekmektedir.

Bunun yollarından birisi Google Adwords kanalıyla istediğimiz ülkelerde istediğimiz zamanda ve kendimizin ayarladığı reklam maliyetiyle ürünün tanıtıcı reklamlarının verilmesidir. Tabi ki Google Adwords ile ilgili önümüzdeki günlerde birden fazla yazı yazmayı düşünüyorum ama şu anda Google Adwords'de kullanacağımız reklam metinlerini ve bu reklam metinlerine hangi anahtar kelimelerle daha çok ulaşılabildiğine dair bir yazımız olacaktır.

Reklam metinlerini, bize gereken bir bilgiyi Google da araştırırken, google sayfa ortasında değil de sayfa üstü, sayfa yanı yada sayfa altında çıkan içinde reklam içeren sonuçlarda görebiliriz. Bu sonuçlar Google Adwords reklamlarıdır. Bu reklamlar eğer ilgimizi çekerse ve üzerine tıklatmayı başarabilirse amacına ulaşmış sayılır. Yani okuyucuyu, bizim reklamla ulaştırmak istediğimiz sitenin resmi sayfasına çekmiştir. Artık geri kalanını, yeni açılan, reklamın ulaştırmaya çalıştığı sayfanın kalitesi ve ziyaretçinin gerçekten ulaşmak istediği sayfaya ulaşıp ulaşmadığı etkileyecektir.

Reklam metinleri de, ilgi çekebilmek için kaliteli içeriğe sahip olmak zorundadır. Bu yüzden reklam metni hazırlamak çok önemlidir. Bazı clickbank ürünlerinin orjinal kendi sitelerinde, satış ortaklarına yardımcı olmak üzere hazır anahtar kelimeler, hazır reklam metinleri, bannerlar, mail metinleri gibi argümanlar bulunabilmektedir.

Ayrıca hazır anahtar kelimeler ve bu anahtar kelimelere göre hazırlanmış reklam metinleri sunan bazı siteler de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Semrush, Keywordspy, Google anahtar kelime bulucu, ubersuggest.org.

Bu siteler üye olmanızı istemekle birlikte üye olmadan da sınırlı sayıda bile olsa ve de sizin işinizi görebilecek kadar anahtar kelime ve hazır reklam metni sunabilmektedir. Ancak Google Adwords reklam işini artık daha sıkı tuttuğu için bu sitelerden bazıları hazır reklam metni vermeyi sınırlamış durumda. Bunun nedeni de Google Adwords'ün artık o Clickbank ürününü banlaması yani reklam verilmesini engellemesi.

Ben de bu sitelerden Keywordspy sitesini kullanarak hazır anahtar kelime ve hazır reklam metni bulmak istediğimde beğendiğim çoğu Clickbank ürünü için sonuca ulaşamamıştım. Uzun denemelerimden sonra bir tane sonuca ulaşmıştım. Hem anahtar kelime vardı hem de hazır reklam metni. Büyük bir sevinçle Adwords'de reklam kampanyamı oluşturdum. Hatta reklamım yayınlanmaya bile başladı ama nasıl olduysa 2.günün sonunda Adwords hesabımı askıya aldı ve kendime ait olan Adwords hesabımı bir daha kullanamadım. Yani daha başlayamadan, ne olduğunu anlayamadan Adwords hesabımı kaybettim.

Keywordspy ile reklam metni bulmak

Bu kısımdan sonra Keywordspy sitesinde hazır anahtar kelime bulmak ve buna ait hazır reklam metinlerine ulaşmak konusunda bilgi vermek istiyorum. Öncelikle Keywordspy sitesine girelim. Siteye girdikten sonra yapacağımız iş, Clickbank sitesindeyken bulduğumuz ürünün sitesine gidip, resmi site adresini kopyalayarak Keywordspy sitesindeki 'Keywordspy logosunun' hemen sağındaki boş kutucuğa yazmak ve Search butonuna tıklamak olacaktır.

































Ben daha önceki yazımda da örnek verdiğim bir ürün olan resim düzenleme programı olan Learn photo editing isimli ürün hakkında anahtar kelime ve reklam metni bulmak istedim. Ürünün resmi site adresi olan learnphotoediting.net adresini resimde görüldüğü gibi yazdım ve search butonuna tıkladığımda, yukarıdaki resimdeki bilgilerin  göründüğü sayfaya ulaştım. Bu sayfada üye olmadığımız için bize verilen 10 adet anahtar kelime ya da hazır reklam metni bulunmaktadır. Çoğu Clickbank ürününde daha önce de belirttiğim gibi bu reklam metinlerine ulaşamazsınız. Bu ürünle ilgili 84 adet reklam metni ve 84 adet anahtar kelime olduğunu görmekteyiz. Bizim için önemli olan 'Ads(84)' yazan sayfa ve 'PPC Keywords(84) yazan sayfadaki bilgilerdir.



































Resimde de görüldüğü gibi çeşitli reklam verenlerin hazırladığı ve bu şekilde Google Adwords üzerinden reklam verdiği hazır reklam metinlerini biz de kullanabiliriz. Eğer yabancı dilimiz yeterliyse kendi çarpıcı ve etkileyici reklam metinlerimizi ve anahtar kelimelerimizi de oluşturabiliriz. Burada yabancı dili hiç olmayanlar için örnek olarak hazırlanmış reklam metinleri ve anahtar kelimeler bulunmaktadır. CPC sütunu altındaki $1,75 değeri ise Adwords üzerinden reklam verenlerin ortalama olarak reklamın Google'da ilk sayfada görüntülenebilmesi için gözden çıkardıkları maliyetlendirme değeridir. En aşağıda ise daha fazlası için üyelik istendiği anlatılmaktadır. Ücretsiz olarak deneme sürümünü kullanmak için 1.resimdeki sağ üst köşede görülen 'Take a Free Trial' butonuna tıklayabilirsiniz.

Bu hazır reklam metinlerinin ve hazır anahtar kelimelerin Google Adwords sitesinde nasıl kullanılacağını önümüzdeki yazılarda anlatmaya çalışacağım. Ama bu işle uğraşıp, ürünleri Google Adwords üzerinden reklam vererek satış yapmayı tercih edecekseniz ve yeterli seviyede yabancı diliniz yoksa Keywordspy sitesini ve yukarıda saydığım diğer siteleri iyice incelemeniz faydanıza olacaktır. Diğer yazılarımı da okuyup olumlu olumsuz yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Herkese bol kazançlı günler...

 

2 yorum:

  1. gerçekten mükemmel yazım olmuş bilmeyen arkadaşlar için ve bu işle uraşan arkadaşlar için çok iyi bilgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Muhammed bey. Elimden geldiğince bildiklerimi sunmaya çalıştım. Bir süredir uzaklaştım ama uğraştığım zamanlar gerçekten çok zevkliydi.

      Sil